Mun tipsit asumiseen

1. Uunin luukku auki, kun ruoka on otettu sieltä pois
Minulla on tapana jättää uunin luukku auki, kun olen valmistanut ruoan siellä. Näin se lämpö, joka uuniin jää tulee asuntooni lämmittämään sitä. Tämä on ollut ainakin minulle pelastus,  sillä olen aika usein viluinen. Tämä niksi on itse asia peräisin minun äidin äidiltäni.

2. Suuret määrät ruokaa kerralla
Minulla on usein aika kiireistä Joensuussa, joten en jaksa olla joka päivä valmistamassa uutta ruokaa. Siksi teen usein suuret määrät ruokaa kerralla ja saatan syödä niitä monta päivää putkeen. Ylimääräisen ruoan minä pakastan aika usein. Pakkasesta on sitten helppo ottaa aamulla rasia sulamaan ja lämmittää se mikrossa koulun jälkee. Tämä on säästänyt ainakin minun aikaa ja hermoja.

3. Siivoa ennen kotiin menoa
Mikään ei ole kivempaa kuin tulla takaisin puhtaaseen kämppään, varsinkin kun koti-ikävä on suuri. Minulla tämä toimii myös ns. viikkosiivouksena, sillä matkustan joka viikonloppu Kuhmoon. Tästä niksistä äitini vinkkasi minulle, kun muutin Joensuuhun.

4. Ota mainokset vastaan
Monet eivät halua mainoksia kertymään omaan asuntoonsa, mutta minä olen ottanut ne mielelläni vastaan ja tässä on siihen nyt muutama perustelu:
- ruoan suunnittelu tarjousruokien avulla
- etusetelit, joita niissä joskus tulee
- lehdistä voi itse taitella biojätepusseja.
- suojana askartelulle tai kukkaan multien vaiholle

5. Kastele astia, esimerkiksi lautanen, heti kun olet syönyt
Tämä helpottaa tiskaamista todella paljon. Mikään ei ole inhottavampaa kuin yrittää tiskiharjalla hangata kuivuneita kastikkeita pois lautaselta...

6. Televisio tai radio päälle heti kun tulet kotiin
Olen huomannut, että ainakaan minutsta ei tunnu ollenkaan niin yksinäiseltä, kun jatkuvasti jotain ääntä taustalla. Samalla pienet narahdukset tai kolahdukset ei saa sydäntä hyppäämään kurkkuun.

7. Otan aina sähköjohdot pois seinästä, kun en käytä niitä/sammuta turhat valot
Olin varsinkin syksyllä ihan fanaatikko sähköjohtojen kanssa. Otin kaikki johdot (lukuunottamatta jääkaappi ja pakastin) pois heti käytön jälkeen. Tämä auttaa turhan sähkön kulutuksen estämisessä ja samalla pienentää sähkölaskua.

8. Uuni on hyvä säilytystila
Minulla ei mahdu kattilat ja paistinpannut kaappeihin, sillä keittiöni on pieni. Uuni onkin hyvä paikka säilyttää näitä, kunhan muistaa ne ottaa pois sieltä kun uunin laittaa päälle...

9. Keitä uudet makaronit joka päivä vanhan kastikkeen kaveriksi
Vaikka olisi tehnyt suuren annoksen esimerkiksi jotain kastiketta, saa sen maistumaan tuoreelta, kun keittää uudet spagetit tai makaronit siihen joka päivä. Samalla asuntoon saa hyvän ja tuoreen ruoan tuoksun.

10. Listat
Mun ihan lemppareita on to do -listat. Olen tehnyt listoja niin siivoustehtävistä kuin siitä, mitä tulee ottaa mukaan kouluun tai kauppaan. Kun lähtiessä tarkistaa listan, niin ei jää kotiavaimet tai lompakko kotiin :)

Tällaiset oli mun tipsit asumiseen. Onko sinulla omia vinkkejä asumiseen?

Roosa


No comments:

Post a Comment