Uusi vuosi 2019!

Heippa!

Uusi vuosi on pyörähtänyt jo kivasti käyntiin ja minullakin alkoi arki maanantaina, kun palasin takaisin koulun penkille. Tänä vuonna uusi vuosi tuo tullessaan uusia asioita, ainakin minulle. Uusien asioiden lisäksi olen myös tehnyt muutaman ns. uuden vuoden lupauksen. En halua ajatella niitä lupauksina, vaan mieluummin asioina, joita haluan parantaa, joihin haluan kiinnittää enemmän  huomiota tai joissa haluan kehittyä.

Haluan vähentää muovin, etenkin muovipussien käyttöä. 
Ihan ensiksi, tämä ei tarkoita sitä, että en ostaisi mitään muovipakkauksia, noup. Tällä tarkoitan ennemminkin sitä, että jos on tarjolla esimerkiksi paperipussi, valitsen sen mieluummin ja maksan siitä vaikka sen pari senttiä ylimääräistä. Lisäksi tavoitteenani olisi kuljettaa kestokasseja mukana ruokakaupassa, jottei joka kerta tarvitseisi ostaa uutta muovikassia,

Haluan tutustua Joensuuhun enemmän kaupunkina.
Viime syksynä opin, kuinka kävelen yliopistolle, Emman luo, kauppaan ja takaisin omalle kämpälle. Siinä se. Tänä keväänä, etenkin ilmojen lämmetessä haluan tutustua Joensuuhun enemmän. Olen ajatellut, että voisin käydä eri paikoissa lenkkeilemässä, voisin käydä pyöräilemässä ja tutustumassa eri kaupungin osiin ja muutenkin käydä kaupungin järjestämissä tapahtumissa. Olisi kiva, että Joensuusta jäisi opiskelujen jälkeen muitakin muistikuvia kuin vain luentosalin ja kämpän seinät.

Omaan hyvinvointiin keskittyminen
Haluaisin pyrkiä, että joka päivä tekisin jonkun asian, joka edistää hyvinvointiani. Se voi olla lenkki tai lenkin skippaaminen, jos kaverin seura houkuttaa enemmän. Tavoitteena olisi kuitenkin, että joka päivä voisin illalla nukkuman ruvetessa löytää asian, joka edes auttoi hyvinvointia kyseisenä päivänä. Asioiden ei tarvitse olla suuria: veden juomisen lisääminen, uuden ruoan testaaminen, kaverin näkeminen... Tärkeintä on, että se tuo minulle hyvää oloa.

Kulutustottumukset
Lukaksen kysymys minulle siitä, että olenko sellainen ihminen, jonka tulee koko ajan olla ostamassa jotain uutta sai minut heräämään. Olen koko ajan hankkimassa jotain uutta tai puhun että tällaisen haluaisin, vaikka oikeasti en sitä ehkä tarvitsekaan. Tänä vuonna haluan erityisesti keskittyä siihen, että mietin useaan otteeseen ennen jonkun asian hankintaa, että tarvitsenko oikeasti tätä. 
Toivon, että samalla saisin myös vähän säästettyä rahaa kesää ja kesän reissuja ja tapahtumia varten.


Tässäpä olisi minun pohdinnat tulevasta vuodesta. 
Onko sinulla mitään uuden vuoden "lupauksia"?

No comments:

Post a Comment