Tarina siitä, kun puhuin italiaa unissani

Moikka!

Tänään ajattelin kirjoitella teille nukkumisesta ja mun mitä kummallisimmista unista. Mä tykkään nukkua tosi paljon.  Mä tartteen unta noin 8-9 tuntia yössä, jotta olen parhaimmillani. Jos yöunet jäävät alle 8 tuntiin, alkaa vireystasoni laskea ja heti, jolloin päiväunista tulee todella tarpeelliset. Ihan kauhistuttaa tuleva kevät, että miten sitä oikein jaksaa, kun yöunet tulee jäämään vähiin koulukiireiden takia.

Mulla ei onneksi ole mitään ongelmia nukahtamisessa. Minun ja kavereideni kesken on oikea vitsaus minun unenlahjani. Minulla menee harvoin yli 5 minuuttia nukahtaessa. Yleensä vaan suljen silmät ja pian olen jo unten maailmassa. Kerrankin olin kaverini luona yötä ja minua alkoi väsyttää, joten päätin laittaa silmät kiinni. Siihen minä sitten nukahdin kesken kavereiden keskusteluja, vaikka keskustelu oli välillä kovaäänistäkin.

Myöskään juuri nukahtamisen jälkeen harvoin herään mihinkään helposti. Kaverini olivat silloin nauraneetkin kovaan ääneen ja kutsuneet minua nimellä, mutta en ollut reagoinut mihinkään. Aiemmin me tehtiin myös Lukaksen kanssa silleen, että kun mä rupesin nukkumaan, Lukas meni pelaamaan plekkarilla. Vaikka sen keskustelut oli kuuluneet viereiseen huoneeseen asti, en minä niihin herännyt, vaikka olin ihan vieressä.

Kaiken tämän lisäksi minä puhun unissani. Legendaarisin tarina on se, kun kerran puhuin "italiaa" unissani. Tilanne meni kutakuinkin näin:
Minä olin jotenkin havahtunut tai äännähtänyt jotenkin, joten Lukas oli kysynyt, että mitä. Siihen olin vastannut, että pitää lukea sanakokeisiin. Lukas kysyi, että mitkä sanakokeet sinulla on/mitä kieltä opiskelet, johon vastasin terävällä äänellä, että "italliaa". Lukas oli lisäksi kysynyt minulta huvittuneesti, että noh puhuhan minulle sitä. Tilanne loppui siihen, kun olin puhunut Lukakselle saksaa unissani, heh.
Minä siis saatan jopa vastata unissani jollekin, jos minulta satutaan kysymään jotain. Tästä tarinatuokiosta onkin riittänyt iloa moneksi vuodeksi.

Minulla on myös yleensä aika vauhdikkaita unia. Viime aikoina minun unet ovat olleet kuitenkin kuin toimintaelokuvista. Olen ollut mukana räjäyttelemässä autoja, tappamassa ihmisiä, jotka ovat kuitenkin olleet läheisiäni. Olen joussut pakoon niin kovaa, että jalkani eivät ole edes kerenneet koskettaa maata. Ihan kauhistuttaa jo, mitä unissani seuraavan kerran tapahtuu. 
Tämä onkin yksi syy, miksi en tykkää katsoa hirveästi mitään kauhu- tai toimintaelokuvia: minusta tulee heti niiden päähenkilöitä unissani. Vasta tammikuun alussa katsoin pari jaksoa Flashia, näin heti unta että pystyin liikkumaan yhtä nopeasti kuin se. 

Mutta jottei postaus veny ihan kilometrin mittaiseksi, jätän tämän aiheen nyt tähän. Tulevaisuudessa kuitenkin ajattelin kertoa enemmän unistani ja yrittää tulkita niitä samalla erilaisten oppaiden avulla, miltä se kuulostaisi?

Mukavaa viikonloppua ja hyviä öitä ja unia toivottaa 
Roosa

No comments:

Post a Comment