Mitä äiti minulle merkitsee?

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille, isoäideille ja isoisoäideille!

On taas se aika vuodesta, kun päästään juhlimaan äitiemme tekemää korvaamatonta työtä. Ajattelin nyt kertoa, mitä kaikkea äiti minulle merkitsee...

- Tuki ja turva, kun muut ei ymmärrä tai muita ei kiinnosta
Jos minulla on yhtään paha mieli, voin soittaa äidille. Yleensä äidiltä löytyy aikaa selvittää ajatuksiani kanssani. Äiti myös osaa sanoa ne sanat, joilla minut saa piristymään.

- Äiti on se turvallinen aikuinen minulle
Onnekseni olen saanut kasvaa onnellisesti turvallisten aikuisten ympäröimänä. Äiti on minulle yksi näistä turvallisista aikuisista.

- Kasvattaja, jolta olen saanut elämänviisauksia ja geenini
Äidiltä saamiani elämänviisauksia ovat esimerkiksi: Kaikki kyllä selviää, älä huolehdi turhasta ja Raha ei kasva puussa


- Äiti tekee jatkuvasti pieniä asioita minun hyväkseni
On ihan älytöntä, miten paljon pientä hyvää äiti voi tehdä niin näkymättömästi. Aina ei edes osaa tai tajua kiitellä äitiä tästä kaikesta.

- Äiti auttaa kaikessa
En tiedä onko asiaa, jossa äiti ei olisi minua valmis auttamaan. Äiti on auttanut ja järjestänyt muuttoa, auttanut kouluhommissa, selvitellyt riitoja, tukenut, kun olen tukea tarvinnut, siivonnut, kokannut, kuskannut minua ja ystäviäni, maksanut ajokortin, tankannut autoa....

- Äiti välittää
Vaikka soitankin joka päivä äidille kuulumisiani, tuntuu minusta siltä, että äiti välittää siitä, mitä teen. Äiti suojelee minua myös huonoilta vaikutteilta ja ihmisiltä.


- Äitiin voi luottaa
Olen kertonut äidille aina kaiken. Minun ei ole ikinä tarvinnut kainostella sitä, että uskaltaisinko jostain kertoa äidille. Lisäksi voin olla varma, että äiti ei halua levitellä asioita eteenpäin.

- Tietotoimisto, jolle soittamalla pienimmätkin asiat selviää 
Kuinkakohan monta kertaa olen kuluneen vuoden aikana soittanut äidille esimerkiksi siitä, että uskallanko syödä enää jotain ruokaa, kun siitä on mennyt päiväys.

Äiti on siis paljon muutakin kuin vain se, joka on saattanut sinut maailmaan. Äiti on se korvaamaton ja rakas henkilö elämässä!

Hyvää äitienpäivää minun rakkaalle ja kaikille muillekin äideille!

- Roosa


2 comments: