Mun viikonloppu ja rullakebab resepti!

Moikka!

Mun viikonloppuni sujui todella rauhallisissa ja hyvissä merkeissä. Lukas pääsi ekaa kertaa lomille armeijasta, joten vietin melkein koko viikonlopun hänen ja hänen perheensä kanssa.
Pääsin tällä viikolla torstaina jo tulemaan Kuhmoon, joten perjantaina olikin aikaa tehdä vähän sijaisuuksia koululla sekä nauttia kotona olemisesta, ennen Lukaksen luo menoa.

Viikonloppuun sisältyi lautapelien pelaamista, elokuvien ja sarjojen katselua sekä kokkaamista. Tarkoitus oli myös käydä mäenlaskussa ja luistelemassa, mutta pakkanen sai meidät toisiin ajatuksiin. En olisi halunnut viikonlopun päättyvän ikinä!

Lauantaina saimme myös idean kokeilla itse rullakebabin tekoa. Päätimme valmistaa itse myös kebabin. Ajattelin nyt vielä jakaa teille reseptin, sillä nämä itse tehdyt rullakebabit veivät kielen mennessään. Tullaan varmasti tekemään joskus vielä uudelleen näitä!

Homemade rullakebab (8kpl)


Kebab:
1,4kg nautasika jauhelihaa
50g suolaa (me käytettiin burgerisuolaa ja himalajansuolaa)
mustapippuria myllystä rouhittuna oman maun mukaan (me laitettiin aika paljon)
chilipippuria myllystä oman maun mukaan
n. 2,5 tl paprikajauhetta

Ekana me laitettiin jauheliha monitoimikoneeseen, jotta siitä tulisi hienojakoisempaa. Sen aikana mitattiin kulhoon mausteet. Kun jauheliha oli tarpeeksi hienoa, lisättiin se kulhoon ja mausteet sekoteltiin tasaisesti jauhelihan joukkoon.
Sen jälkeen jauhelihasta muotoiltiin pötkö, joka laitettiin ekana leivinpaperin mutkaan tiukasti ja sen jälkeen vielä folioon.
Tämän jälkeen pötkän pohjaan tehtiin haarukalla reikä ja laitettiin uuniin paistumaan kolmeksi tunniksi (120 astetta).
Kun liha oli ollut uunissa tarvittavan ajan, nostettiin se jäähtymään. Vielä ennen leikkaamista me käytettiin lihaa jonkin aikaa ulkona, jotta leikkaaminen helpottui. 
Me leikattiin liha terävällä veitsellä. Leikkaamisen jälkeen me käytettiin palasia vielä paistinpannulla, että ne vähän ruskistui.
Rulla (pohja ja täytteet):
POHJA:
4dl lämmintä vettä
runsas loraus öljyä
2 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
1dl ruisjauhoja
8dl vehnäjauhoja

TÄYTTEET:
juustoraaste
salaatti
kurkku
tomaatti
salaatinkastike
kebabkastike

Ensin me lämmitettiin vesi, jonka jälkeen lisättiin siihen öljy. suola ja kuivahiiva. Kun nämä oli sekoitettu, lisättiin seokseen ruisjauho ja sen jälkeen vehnäjauhot. Tärkeintä oli, että taikina alustettiin hyvin, sillä se helpotti kaulitsemista.
Taikinaa ei tarvinnut kohottaa, joten heti alustamisen jälkeen me jaettiin taikina 4 osaan ja kaulittiin osat leivinpaperin päällä uunipellin kokoisiksi.
Kaulitsemisen jälkeen taikinan päälle ripoteltiin juustoa ja paistettiin sitä 6 minuuttia uunissa (250 astetta).
Heti kun pohja oli otettu uunista, me alettiin täyttää rullaa. Täytteethän voi valita itse maun mukaan, mutta meillä täytteinä oli kebabin lisäksi jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, talon salaatinkastiketta sekä kaupan valmista kebabkastiketta.

Täytteiden jälkeen me pyöritettiin pohja rullalle ja kietaistiin folioon.
Vielä ennen syömistä katkastiin rulla keskeltä poikki. Näin tällä ohjeella saimme valmistettua 8kpl rullia.

Tämän reseptin löysimme tästä blogista!

Hyvää tulevaa viikkoa toivottaen,
Roosa

No comments:

Post a Comment