Kevään lukulistalla olevat kirjat

Moikka ja hyvää sunnuntaita kaikille!

Keväisin on ihana liikkua ulkona, kun tiet alkaa sulaa ja aurinko paistaa. Joskus on kuitenkin ihana jäädä kotiin viltin alle lukemaan kirjoja. Itse tykkään myös silloin tällöin lukea kirjoja ennen nukkumaan menoa puhelimen räpläämisen sijaan.

Olen ollut iät ja ajat todella huono lukija, mutta haluaisin parantaa itsessäni tätä puolta. Olenkin löytänyt nyt monta mielenkiintoista kirjaa, jotka haluaisin lukea tässä tämän kevään aikana. Minulla kylläkin alkaa koulussa kurssit lisääntyä ja tahti kiihtyä, joten saa nähdä, mihin kaikkeen se aika riittääkään...

Minun kevään lukulistalla olevat kirjat:

1. Gummerus-Martat keittokirja ja 2. Annin ruokakirja 2

Kuten jo moneen otteeseen on tullut ilmi, olen ollut Joensuussa hieman laiska ruoan laittaja. Nyt kuitenkin kiinnostukseni ruoan laittoa kohtaan on lisääntynyt, joten myös kiinnostunut ruokakirjoihin ja oppaisiin on lisääntynyt. Löysin tällä viikolla kaksi tällaista ihanuutta Suomalaisesta kirjakaupasta, enkä malttanut olla ottamatta niitä mukaani. 
Molemmista löytyy ihania ja raikkaita uusia reseptejä. En malta oottaa, että pääsen testailemaan näitä!

3. Thomas Erikson- Idiootit ympärilläni

Tämän kirjan lukemisen olen itse asiassa jo aloittanut. Kirjahan kertoo siitä, kuinka voida paremmin ymmärtää muita ihmisiä ja itseään. Olen nyt kirjassa siinä vaiheessa, että siinä aletaan esittelemään eri värien persoonallisuuksien tyypillisiä piirteitä. Odotan jo innolla sitä, että pääsen tunnistamaan itseni piirteitä niistä. Samalla on myös kiva miettiä, kuka läheisistäni tai ystävistäni edustaa muita värejä :)

4. Maaret Kallio-Inhimillisiä kohtaamisia

Tämän kirjan ostin jo kesällä, mutta se on jäänyt pyörimään kaappien pohjalle. Nyt kun luin taas pitkästä aikaa kirjan takakantta, odotan jo innolla, että saan raivattua aikaa tämänkin lukemiselle. Tähän kirjaan sain suosituksen rakkaalta siskoltani. Tässäkin kirjassa pureudutaan elämää suhteessa itseen ja toisiin sekä ihmissuhteisiin.

5. Emma Rous- Au pair

Kaunokirjallisista teoksista rakastan eniten erilaisia jännäreitä, joissa on jokin mysteeri, jota pyritään selvittämään. Sellaiset kirjat tempaavat minut heti mukaansa. Tämä kirja on ilmeisesti hyvä esimerkki sellaisesta kirjasta. Bongasin tämän Suomalaisessa kirjakaupassa, mutta kun ostoskorissa olivat jo kokkailukirjat, piti minun vielä jättää tämä sinne odottelemaan. Pitää vielä kurkata kirjastoista tätä kirjaa, jotta kaikkea ei tarvitsisi itselle hamstrata :)
Kirja on siis helmikuussa ilmestynyt uutuus, joka kertoo mysteerinomaisista perhesalaisuuksista:

"Samana päivänä, kun kaksoset Seraphine ja Danny Mayes syntyvät, heidän äitinsä heittäytyy kuolemaansa talon takaiselta kalliojyrkänteeltä ja kaksosten isoveljeä hoitanut au pair, Laura, katoaa.

Kyläläisten keskuuteen jäävät elämään huhut mustakaapuisista hahmoista, vaihdokkaista ja varastetusta lapsesta.
25 vuotta myöhemmin Seraphine käy veljineen läpi tapaturmaisesti kuolleen isänsä jäämistöä, kun heidän käsiinsä osuu kaksosten syntymän päivänä otettu valokuva. Kuvassa poseeraavat onnellisen näköiset vanhemmat, isoveli Edwin – ja vain yksi vauva.
Seraphine ei pääse irti epäilyksestä, etteivät hän ja Danny todellisuudessa olekaan kaksosia, ettei hän itse olekaan se, joka on luullut olevansa, ja että heidän äitinsä kuolemaan liittyy enemmän, kuin mitä hänelle on kerrottu.
Kuka on kuvassa oleva lapsi, ja mitä talossa tuona yönä tapahtui? Vain yksi henkilö tietää vastaukset, ja Seraphine on päättänyt löytää hänet." 
(Minerva kustannus: http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=1502, luettu 27.2.2019)


Hyvää tulevaa viikkoa toivottaen,

Roosa

No comments:

Post a Comment